woensdag 1 november 2023

Trintelhaven en Flevoland

 Gisteren stond Trintelhaven en Noord Holland op het programma. Vandaag was de start hetzelfde, alleen ging daarna de route verder Flevoland in.

Donny ontmoette ik om 06.45 bij Carpool plaats Muiderberg. Vanaf hier reden we naar het haventje. In vergelijking met de dag ervoor, was de wind aanzienlijk krachtiger. De bosjes waren wel wat voller. In ieder geval meer mezen. Er vlogen wel wat Kramsvogels over, maar de aantallen van gisteren waren het zeker niet.

We maakten nog een wandeling langs het Ijsselmeer. Scherp merkt Donny een overvliegende Klapekster op. Na een snelle scan op waarneming.nl zagen we dat dit het eerste najaars geval is van 2023 voor Flevoland.

We vervolgden onze tour naar de Flevo Centrale. Hier zochten we een uur of 2 naar soortjes, maar vonden alleen Martijn van der Meij. Met z'n 3-en liepen we nog even door het gebied heen.

Next stop was Kamperhoek. In het bosrijke gebiedje vonden we meteen bij het uitstappen van de auto een grote flock van Koolmees, Pimpelmees, Staartmees, Goudhaan en enkel Vuurgoudhaan. Een krentje leek hier niet tussen te zitten. 

Na een mooie ronde door het gebied gingen we naar onze laatste bestemming: Rotterdamse Hoek. Dit is een bos(je) vlak ten noorden van Urk, direct aan het Ijsselmeer. Toen we de dijk van het Ijsselmeer opliepen vloog direct een Zwarte Stern voor ons langs. Erg leuk, zo laat in oktober. Voor ons beiden was het direct de meest late Zwarte Stern die we tot nu toe hebben gezien. Het bos(je) leverde 2 roepende Havikken op. In het aangrenzende riet, aan de achterzijde van het bos(je) hoorden we Waterral, Baardman en Ringmus.

Inmiddels is de klok een uur achteruit gegaan. Voor de ochtend betekende dat, dat we een uur eerder naar buiten mochten. Was ik gisteren om 08.15 bij Trintelhaven. Vandaag was dat 07.15. Het betekent echter ook dat het een stuk eerder donker wordt. Voor ons betekende het dat we al aan het begin van de avond lekker uit eten waren in Almere, in restaurant Atlantis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten