maandag 24 april 2023

Drieteenmeeuw en Blonde Tapuit

Zaterdag stond ik om 06.15 op de Kamperhoek. Er zou weer een mooie teldag volgen. De wind zat ditmaal in een gunstige hoek. De voorgaande dagen was dit ook het geval en leverde dat op diverse telposten leuke soorten en aantallen op.

Ook op de Kamperhoek bleek dat zo uit te pakken. We 7 man sterk telden we alles wat overvloog...en dat was heel wat. Uiteindelijk zagen we tussen 06.15 en 14.30 82 soorten, verdeeld over een aantal van 12028. De afgelopen weekenden waren vaak fris. Ditmaal begon het lekker zonnig en was de temperatuur direct heel aangenaam. In de loop van de ochtend kon zelfs de jas uit. In de loop van de middag raakte het (zoals voorspeld) bewolkt en ging het vanaf 14.30 regenen.

Erg bijzonder was een Drieteenmeeuw die gedurende 2 uurtjes op het Ketelmeer ronddobberde. Uiteindelijk vloog deze weg richting het Ijsselmeer. Andere "krentjes" waren 3 Zwarte Wouw, 4 Visarend, 1 Steppekiekendief, 9551 Graspiepers, 3 Reuzenstern, en 463 Boompieper (om maar een kleine greep uit al het leuks te noemen).


In eerste instantie wilde ik vanaf 14.30 in de auto blijven wachten tot de regenbui voorbij was, om daarna verder te tellen. Een mooie zomerkleed Blonde Tapuit lokte mij echter naar Westhoek (Friesland). Deze was al ietje eerder gevonden, raakte uitbeeld en werd rond 14.50 weer gezien.

Toen ik om 16.15 bij Westhoek aankwam, regende het hard. Tot 17.30 bleef ik in de auto wachten, op droog weer. Gelukkig was buienradar behoorlijk nauwkeurig in z'n tijdschema en kon vanaf toen het zoeken beginnen. Iets voor 19.00uur werd hij teruggevonden en liet zich een uur lang bijzonder fraai bekijken. 


De terugweg naar huis kwam mooi langs Den Oever. Een uitgelezen kans om hier bij de favo snackbar wat lekkers naar binnen te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten