maandag 5 februari 2024

Dutchbirding Dag

De traditionele Dutchbirding Dag vond dit jaar plaats op zaterdag 27 januari 2024. Als een echt schoolreisje stapte ik zaterdagochtend op de tram naar Amsterdam Centraal en nam de trein naar Leiden. Maar niet zonder een lekkere Appelflap (dat ie lekker was, wist ik natuurlijk ook niet van te voren) en koffiebroodje (zonder koffie) te kopen.

Het evenement (noem je dat zo?) begon om 10.00uur. Het was een mooie ochtend en zonde om meteen Naturalis binnen te stappen. In plaats daarvan checkten Donny en ik wat schors van bomen op leuke kevertjes. Uiteindelijk werd het echt wel tijd om naar binnen te gaan...en zo geschiedde.

Verspreid over de dag, die tot 16.30uur gevuld was, waren er lezingen over "De Italiaanse Mus, een Mistery Bird competitie, een terugblik op 2023 en een dialoog over een nieuw "wedstrijd element", waarvan ik de naam continu vergeet...door deze ook een beetje bewust niet te onthouden.

Het was een vermakelijke dag, die we afsloten met een lekkere maaltijd in een restaurant. Voordat we gingen eten deden we nog even hoe we de ochtend buiten begonnen, door schors van bomen te checken. Dat bleek echt een succesvolle zet te zijn. Leiden "uitspelen" pastte hier wel een beetje bij. Zo vond Donny Bruine aardkruiper, Geelbruine Schorsloper, en op een (stenen) brug Muurpriemkever.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten