woensdag 24 mei 2023

Lauwersmeer

In de loop van vrijdag vroegen Toy en Maartje of Donny en ik interesse hadden om de volgende dag gezellig met z'n 4-en naar het Lauwersmeer te gaan. Bonaparte Strandloper, Breedbekstrandloper, Grauwe Franjepoot waren de krentjes die zij hoopten te zien.

Natuurlijk leek dit een leuk plan en we ging even verder nadenken over de uitwerking. Het kwam erop neer dat we zaterdag zouden vogelen, in Uden gingen Bbq'en en daarna bleven slapen (om de alcohol even z'n werk te laten doen)

Het leek mij wel leuk om eigenlijk de zaterdag met 1 auto te rijden en dus met z'n 4-en te zijn. Daarom reed ik vrijdag alvast naar Uden om daar te slapen, zodat we de volgende ochtend met 1 auto op pad konden. Om 05.30 kwamen we in Breukelen aan, om Donny in te laden. Een goede 100 minuten later waren we op onze bestemming in het Lauwersmeer.

Tot een uur of 12 keken we uit over de Waddenzee, althans...de bodem daarvan. Het was laag water en bood voor een mooi aantal vogels een zilt ontbijt. Het waren voornamelijk Bonte strandlopers en Bontbekplevieren die van het menu gebruik maakten. Daartussen liepen enkele Kleine Strandlopers. Verder op het wad, meer richting het water stonden Zilverplevieren, Rosse Grutto en wat Kanoeten. Het minst vertegenwoordigd waren Krombekstrandloper en Breedbekstrandloper (2).

In de Bantpolder hadden we inmiddels ook Grauwe Franjepoot kunnen meepikken.

Het was een heerlijke ochtend. De wind was kalm, er was geen wolkje aan de lucht en de temperatuur aangenaam.

Tot een uurtje of 15 waren we in de Ezumakeeg. De onder (water) gelopen velden checkten we op leuke steltlopers. Het was een beetje hetzelfde beeld als bij de Bantpolder, aangevuld met wat Temminck Strandloper en Bosruiter.

Omdat we rustig wilden kunnen Bbq'en en nog wat boodschappen hadden te doen, waren we rond 17.30 weer terug in Uden. Al snel zaten we aan het stokbrood, gepofte aardappel, port en wijn (en veel vlees)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten