woensdag 24 mei 2023

Veluwe enzo

Donderdag 18 mei liepen Donny en ik om 08.30 over de Empense en Tondense heide. Dit is een natuurgebied in de gemeente Brummen. Vorig jaar waren we hier al eens geweest, opzoek naar Libellen. Ditmaal was het gewoon een mooie ochtendwandeling, voordat we naar de Veluwe zouden gaan.


Op de Veluwe gingen we namelijk opzoek naar Tauvlinder en Lente Vuurspin. Ons zoekgebiedje was te Planken Wambuis. 

We hebben heel wat kilometers gelopen en kwamen veel leuks tegen. Maar ditmaal lukte het ons niet om de targets binnen te halen.


Zondag 21 mei deden we een tweede poging. Eerst maakten we in het gebiedje Langenboom, langs de Gasthuisstraat een kleine wandeling. Dit ligt in Brabant nabij het dorpje Zeeland. We kwamen hier terecht omdat we geslapen hadden bij Toy en Maartje. 's Ochtends hadden we even op het gemak bij hen in de tuin ontbeten en nog wat sterke verhalen uitgewisseld. En gingen daarna oppad.

Na ons bezoekje aan Langenboom gingen we eerst nog even langs het dorpje Pannerden (in Gelderland) om nestelende Buidelmezen te bekijken. Dit was een leuk succes. Er werd volop geroepen en er was veel activiteit rondom 2 nestlocaties.

Bij Planken Wambuis (Veluwe) hebben we een aantal uur rondgewandeld en geconcentreerd gezocht naar Lente Vuurspin. Opnieuw slaagden we er niet 1 een exemplaar te zien. 



De laatste uurtjes van de dag brachten we door langs de Nevengeul te Wageningen. Al eerder waren we hier deze week te vinden. Rond de schemering en in het donker deden we ons best nog wat leuke dingen te ontdekken, maar beide avonden slaagden we daar niet in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten